Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lins- och morotsbiffar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 dl gröna linser
  • 3 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl fylligt rött vin
  • 1 st äggula
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 tsk torkad oregano
  • 2 msk riktigt god olivolja
  • litet knippe färsk basilika
  • kvistar färsk oregano
  • 2-3 msk ströbröd
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1 st citron att pressa över biffarna

Så här gör du

  1. Koka upp linser med vatten tillsammans med grönsaksbuljongen. Låt koka i 10-12 min (tills linserna mjuknat något, de ska inte vara klara). Slå av vattnet och ställ linserna åt sidan så de får svalna.
  2. Riv morötter och lök (grovt). Mixa linser tillsammans med olivolja så att de blir en geggig röra. Häll i en skål och slå samman morötter och lök. Blanda väl.
  3. Häll därefter på resterande ingredienser och blanda väl. (Om smeten blir för lös så kan man strö över mer ströbröd).
  4. Forma till biffar och stek/fritera dem i rikligt med olivolja.
  5. Pressa över citron över biffarna. Servera med en grekisk sallad och en tzatsiki (finns under mina recept).
  6. ÄT och NJUT!
1 kommentar om "Lins- och morotsbiffar"
  • Soffi
    Soffi

    Otroligt goda Stina! Vi har lagat dom på lunchrestaurangen jag jobbbar: Café foajé Högberggatan 15 Stockholm.
    Vi tog till oss tipset och stekte dom i rikligt med (oliv)olja då höll dom ihop och smakade bäst. Framför allt glöm inte att pressa citornsaft över och så ser det ju så snyggt ut med den bredvid på tallrikn. Lite otippat för svenken med citronen, den fick beröm.

    Hej från
    Soffi