Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lingonsill – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 2 msk ättikssprit
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 4 msk lingon
  • 2 lagerblad

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
  3. Koka upp ättiksprit, äppelcidervinäger, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt. Lägg i svartpepparkornen.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt på en mandolin.
  5. Varva sill, lingon och rödlök i en glasburk. Häll i lagen och lägg i lagerblad. Sätt på ett lock och låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.
  6. Förvara sillen i kylen.