Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lingonpannacotta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 2 gelatinblad

Så här gör du

  1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner själva stången.
  2. Häll på grädde, socker och lingon. Koka på svag värme cirka 15 minuter, rör då och då. Plocka upp vaniljstången.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  4. Häll upp smeten i fyra glas eller koppar. Låt pannacottan stelna i kylskåpet minst 4 timmar före servering.