Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lingonkola – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 100 g lingonpuré (mixade och passerade lingon)
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap

Att pudra över:

  • frystorkade lingon

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör då och då i botten, men rör inte hela tiden.
  2. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader. Sänk värmen de sista minuterna till medelvärme, så att det inte bränner i botten.
  3. Lägg en bit bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 20 centimeter. Häll upp kolan i formen. Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur.
  4. Pudra över frystorkade lingon och skär upp kolan i bitar.