Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linfröbullar med aprikos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Recept på glutenfria linfröfrallor. Hälsosamma och glutenfria frallor som mättar bra. Lätta att baka och fungerar fint att frysa in.

Recept ur Ulrika Davidssons kokbok ”Kickstarta med Ulrikas matlådor” (Bonnier fakta). Boken finns på bland annat Adlibris och Bokus.

Ingredienser

10 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk 3%
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk pofiber
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl bovetemjöl
  • 3/4 dl sojamjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 5 finhackade torkade aprikoser

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken.
  2. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en lös deg.
  3. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till 10 frallor med fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter och låt dem sedan svalna på galler under bakduk.