Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Limekyckling med grönsaksbulgur


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

Bulgur

  • 1 st lime
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 1/2 msk flytande kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk grön curry
  • 2 1/2 dl fettsnål matlagningsgrädde
  • 1 msk Maizena ljus redning
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten

Limekyckling

  • Bulgur till 4 personer
  • Sparris, sockerärtor, cocktailtomater

Så här gör du

  1. Tvätta limen, skala tunt med potatisskalare och skär skalet i fina strimlor. Pressa ur saften. Stek kycklingfiléerna i flytande margarin ca 5 minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden.
  2. Lägg över filéerna i en vid tjockbottnad panna. Häll över saft och skal från limen.
  3. Vispa ihop vatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, flytande honung och grön curry. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Red av med Ljus Maizena såsredning.
  4. (Provskär gärna ett snitt i en kycklingfilé och kolla så att kycklingen är genomstekt!)
  5. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  6. Blanda ner goda grönsaker, t ex lättkokt sparris, sockerärtor och cocktailtomater i bulgaren.
  7. Salta, peppra och ha gärna i lite extra olivolja!