Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Limebladsdressing med touch av äpple på spenat och kålsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion

Spenat och kålsallad

  • en hand hyvlad vitkål
  • en hand hyvlad rödkål
  • 1/2 dl hyvlad fänkål
  • valfri mängd spenat
  • 1/2 - 1 krm salt

Dressing

  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk flytande honung
  • 1 slät kaffesked Sweet chili sauce med citrongräs (Pantai)
  • 2 st torkade limeblad
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda ½ msk äppelcidervinäger, 1 msk solrosolja, 2 msk äppelmos, 1 msk flytande honung, 1 slät kaffesked sweet chili sauce med citrongräs (Pantai), 2 st torkade limeblad. lite salt och peppar till marinaden
  2. Värm försiktig upp dressingen i mikrovågsugn eller på spisen den ska inte koka bara bli varm, tag ut och täck med folie och låt dra ett par timmar.
  3. Hyvla rödkål, vitkål och lite fänkål i fina strimlor. Tag bort stjälken på spenatbladen och släng dem. Skiva bladen i strimlor.
  4. Strö lite salt på kålen ca ½ -1 kryddmått och låt dra i kylen en timme.
  5. Blanda samman kålsalladen. Tag upp limebladen och släng dem, häll dressingen över salladen Servera