Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lime & kolapaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 paj

Pajskal

  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vatten

Limekola fyllning

  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl visgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 3 st lime

Så här gör du

  1. Börja med pajskalet. Skär upp smör i mindre bitar och knåda ihop med mjöl och vatten
  2. Tumma ut degen i en pajform och låt stå i kylskåp minst 30min. Om du får deg över tryck gärna ut några figurer att använda som deklaration
  3. Grädda pajskalet i ugnen i ca 30min på 200grader tills att skalet blir gyllenbrunt. Låt pajskalet svalna
  4. Medan pajskalet svalnar börja med kolafyllningen.
  5. Koka ihop socker, grädde, sirap och limesaft i en kastrull till 121°C eller 20-30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. (Ta någon droppe av kolan i ett glas med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig)
  6. Skär smöret i mindre bitar och rör ner lite smör i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna
  7. Servera gärna med bär och vispad grädde