Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lime cheesecake med kokosbotten

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 105 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 50 g Smör
  • 2 Ägg
  • 1 dl Strösocker
  • 5 dl Kokosflingor
  • 3 st Ägg
  • 1,5 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl Vispgrädde
  • Finrivet skal av en lime
  • 3 msk Limesaft (pressad)

Så här gör du

  1. Kokosbotten: Sätt ugnen på 175* och smält smör.
  2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner kokos och det smälta smöret. Låt smeten stå och svälla en stund.
  3. Tryck ut smeten i en ugnssäker form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter. Botten ska få en fin gyllenbrun färg.
  4. Ta ut botten ur ugnen och låt den svalna medan du rör ihop cheesecaken.
  5. Cheesecake: Separera äggulorna och äggvitorna var för sig.
  6. Vispa äggvitorna med ½ dl socker till ett vitt glansigt skum.
  7. Vispa äggulorna med resterande socker (1dl) och vaniljsocker tills äggulorna blir pösiga och nästan vita. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna, Philadelphia ost, limeskal och limesaft.
  8. Häll smeten på kokosbotten och ställ i frysen tills tårtan har frusit. Tårtan ska stå i frysen i minst två timmar innan servering.
  9. Rosta kokosflingor och garnera med färska hallon och blåbär. Ta fram 5-10 minuter innan servering.
8 kommentarer om "Lime cheesecake med kokosbotten"
    • Matildaskök
      Matildaskök
      svar till Kerstin Blix

      Grädden ska vispas lätt och röras ner i slutet med de övriga ingredienserna. Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag missat den. Hoppas inte det ställde till sig för dig.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kerstin Blix

      Hej, se receptmakaren Matildas svar ovan 🙂 ”Grädden ska vispas lätt och röras ner i slutet med de övriga ingredienserna.”
      Med vänlig hälsning,
      Mitt kök-redaktionen

    • Matildaskök
      Matildaskök
      svar till Elin Hällbacka

      Grädden ska vispas lätt och röras ner i slutet med de övriga ingredienserna. Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag missat den. Hoppas inte det ställde till sig för dig.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Elin Hällbacka

      Hej, se receptmakaren Matildas svar ovan 🙂 ”Grädden ska vispas lätt och röras ner i slutet med de övriga ingredienserna.”
      Med vänlig hälsning,
      Mitt kök-redaktionen

  • Kerstin Blix
    Kerstin Blix

    Tack för svar. Det blev bra med en deciliter ovispad grädde också! Formen blev full ändå. 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kerstin Blix

      Vad bra! Roligt att det fungerade med ovispad grädde också! Tack för tips! Hälsningar Mitt kök