Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Libanesisk koftaburgare med hummus & vitlöksyoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Koftaburgare

  • 500 g nötfärs
  • 1 nypa salt och malen vitpeppar
  • 1,5 msk Kockens kofta masala
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 gul lök

Hummus

  • 1 burk kikärtor
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • 2 krm salt och malen vitpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm paprikapulver

yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa salt och malen vitpeppar

tillbehör

  • 1 knippe isbergssallad
  • 2 st hela tomater av god kvalitet
  • 1 st rödlök
  • 8 st feferoni
  • 4 st hamburgerbröd
  • 400 g friterad klyftpotatis

Så här gör du

  1. Blanda färsen med ägget, persiljan, koftakryddan, finhackad gul lök och salt/peppar. Strö över ströbröd. Låt färsen stå en stund innan den formas till hamburgare.
  2. Blanda yoghurten med pressad vitlök samt salt och peppar.
  3. Mixa kikärtor tillsammans med olivolja, salt/peppar och citronsaft.
  4. Grilla kofta burgaren.
  5. Skär rödlök tunt, skiva tomater, hacka sallad och servera detta till hamburgaren tillsammans med friterad klyftpotatis. Servera gärna med ett gott vin. Smaklig måltid.