Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lenrimmad lax med senapskräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 kg
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 ark smörpapper

Till garnering och servering:

  • 1 msk finhackad dill
  • nymalen peppar
  • senapskräm (se ovan länk för recept)

Så här gör du

  1. Lägg laxen på en bit bakplåts- eller smörpapper.
  2. Gnid in laxfilén runtom med salt och strö över sockret på köttsidan.
  3. Låt laxen ligga, med köttsidan upp i rumstemperatur ca 20 minuter.
  4. Slå in laxen i smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en rimlig plastpåse på ett fat. Fisken är färdiggravad efter 2 dygn.
  5. Vänd laxpaketet 2-3 gånger under gravningen.
  6. Häll bort laken som bildas, annars kan fisken bli för salt.
  7. Ta fram laxen och torka den med hushållspapper.
  8. Skär laxen i tunna skivor, forma skivorna till ”rosor” och lägg dem på ett serveringsfat.
  9. Garnera med finhackad dill och nymalen peppar. Servera med senapskräm.