Lenrimmad lax med senapskräm

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
1 kg
- 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
- 4 msk salt
- 3 msk strösocker
- 1 ark smörpapper
Till garnering och servering:
- 1 msk finhackad dill
- nymalen peppar
- senapskräm (se ovan länk för recept)
Så här gör du
- Lägg laxen på en bit bakplåts- eller smörpapper.
- Gnid in laxfilén runtom med salt och strö över sockret på köttsidan.
- Låt laxen ligga, med köttsidan upp i rumstemperatur ca 20 minuter.
- Slå in laxen i smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en rimlig plastpåse på ett fat. Fisken är färdiggravad efter 2 dygn.
- Vänd laxpaketet 2-3 gånger under gravningen.
- Häll bort laken som bildas, annars kan fisken bli för salt.
- Ta fram laxen och torka den med hushållspapper.
- Skär laxen i tunna skivor, forma skivorna till ”rosor” och lägg dem på ett serveringsfat.
- Garnera med finhackad dill och nymalen peppar. Servera med senapskräm.

Du kanske även gillar
Populära recept