Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lennie hanssons kalvrygg med duchesspotatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 800 g ryggbiff av älgkalv
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg potatis, mjölig
  • 75 g smör
  • 3 st stora äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Köttet: Värm ugnen till 55 grader. Putsa ryggbiffen från eventuella hinnor och gnid in den i rikligt med salt/peppar. Bryn sedan ryggbiffen i en gjutjärnspanna och lägg den sedan i en ugnsform. tillaga ryggbiffen tills innertemperaturen blivit 55 grader. Ta ut ryggbiffen ur ugnen och låt den vila 20 minuter innan den skivas upp i tunna skivor.
  2. Potatisen: Värm ugnen till 225 grader. Skala och koka potatisen. Pressa potatisen i en potatispress alternativt stampa med en stamp. Tillsätt smöret grädden osten och äggulorna under omrörning. Smaka av med hackad persilja salt och vitpeppar. Spritsa sedan ut moset på en smord plåt och ställ in den i ugnen tills moset fått en gyllenbrun färg.