Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lemongrass Creme Brulè

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En klassiker i en helt ny tappning. Jag gör denna ofta i små små formar. Gör man detta så tänk på att ändra gräddtiden. Jag gräddar dem i ca 20 minuter.

Ingredienser

6 portion
  • 3½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 5 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 st lemongrass stång
  • råsocker till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 140 grader
  2. Dela vaniljstången på mitten. Ta ut det mjuka i mitten och lägg detta tillsammans med grädde.
  3. Dela upp citrongräs stången i 3 bitar. Banka hårt på stången så att den flisar upp sig(detta för att få ut så mycket smak som möjligt). Lägg detta i grädde, mjölken och socker och kok upp.
  4. Ta bort mjölkblandningen från plattan och låt det stå och dra i 4 minuter.
  5. Vispa ner äggulorna (1 i taget) i grädden. Låt det stå och dra i nya 5 minuter.
  6. Sila av smeten och se till att du behåller all vanilj (förutom stången)
  7. Häll upp blandningen i 6 stk formar och grädda i ett vattenbad i ugnen i ca 50 minuter. Låt sen svalna
  8. Strö över råsocker och bränn av med brännarendirekt vid servering
Du kanske även gillar