Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frisk lemon curd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här är receptet på en härligt frisk lemon curd! Gott i bakverk och desserter, eller varför inte istället för marmelad på rostmackan!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 citroner, saft och finrivet skal
  • 60 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor 

Så här gör du

  1. Tvätta citronen, riv skalet och dela sedan citronerna och kläm ur saften.
  2. Blanda citronsaft, citronskal, smör och socker i en rostfri kastrull, och smält allt på låg värme. Dra av från plattan och låt svalna. 
  3. Vispa ihop ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknar. 
  4. Dra av från värmen och sila av. Häll upp curden i en glasburk med lock, och låt den kallna i kylen. En plastburk med lock går också bra.