Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lemon cream pie

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

9 bitar

Botten

  • 3 ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk stevia
  • 1 krm salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk durramjöl

Fyllning

  • 2 gelatinblad
  • 1 ¼ dl färskpressad citronsaft (riv skal av en citron och spar till dekorering)
  • 2 dl honung
  • 1 ¼ dl vatten
  • 1 dl vatten
  • ½ dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 2 äggulor
  • 40 g smör, mjukt

Till garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • vinbär

Så här gör du

  1. Botten: sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp.
  3. Fodra en fyrkantig eller en rund pajform, cirka 23 centimeter i diameter.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
  5. Fyllning: blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  6. Koka upp citronsaft, honung och 1 ¼ dl vatten.
  7. Vispa ihop 1 deciliter vatten, majsstärkelse och äggulor i en separat skål. Rör i den varma vätskan i ägg­ blandningen. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat.
  8. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull. Rör ner gelatinet i fyllningen.
  9. Vispa i lite smör i taget tills fyllningen får en jämn och fin konsistens. Sätt på plastfilm och låt svalna.
  10. Häll fyllningen i pajskalet och låt den stå i frysen tills den stelnat, cirka 2 timmar, eller i kylen i cirka 3 timmar.
  11. Garnering: vispa grädden och spritsa på toppar.
  12. Strö över citronskal.
  13. Garnera med vinbär.