Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lejonhuvud

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Lejonhuvud

  • 500 g fläskfärs
  • 4 cm purjolök
  • 6 ingefära
  • 140 g vattenkastanjer
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk kinesiskt matlagningsvin (eller sherry)
  • 1 1/2 msk ljus soja, japansk typ

Buljong

  • 8 purjolök
  • 2 ingefära

  • 10 dl vatten
  • 1/2 dl mörk soja, kinesisk typ
  • 1 tsk socker

Så här gör du

  1. Finhacka purjolök, ingefära och vattenkastanj.
  2. Ta en stor bunke och blanda alla lejonhuvud-ingredienserna till en smet.
  3. Forma åtta stora köttbullar.
  4. Stek i matolja på hög värme. Lejonhuvudena ska få färg runt om men ska inte bli genomstekta.
  5. Lägg ner skivad ingefära och purjolök som du delat längs med och låt fräsa tillsammans med köttbullarna.
  6. Tillsätt mörk soja, socker och vatten och sjud i 20min.
  7. Lägg i uppläggningsskålar fyra och fyra i sin buljong. Ät tillsammans med någon grönsaksrätt, till exempel tomater och ägg, och ris.