Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leila Lindholms yoghurtsill med chili, lime och ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 84 st har redan röstat

Ingredienser

1 liten burk/skål
  • 420 g inlagda sillfileér (köp 5-minutersill)
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 1/2 tumstor bit färsk ingefära (cirka 3 cm)
  • skal och saft av 1 lime
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl grekisk yoghurt (inte turkisk, den är för krämig i smaken)

Så här gör du

  1. Häll av och skiva sillen.
  2. Finhacka chilin och riv ingefäran och lime­skalet fint på rivjärn.
  3. Pressa saften av limen och blanda allt i en bunke och sedan med sillen.