Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leila Lindholms rödbetsgravade lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6-8 portioner
  • 1 kg urbenad laxssida med skinn
  • 1/2 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 1 näve dillstjälkar
  • 2 stora färska rödbetor

Så här gör du

  1. Lägg laxsidan på en plåt eller i en ugnsform.
  2. Blanda salt, socker och svartpeppar i en skål.
  3. Gnid in laxen med gravlaxblandning på bägge sidor och lägg på dillstjälkarna.
  4. Låt laxen gravas i kylen under 1 dygn, vänd på laxen lite då och då.
  5. Riv 2 råa rödbetor och täck hela köttsidan på laxen, låt grava i 1-2 dagar.
  6. Skrapa bort rödbetorna och skiva tunna skivor.