Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leif Mannerströms grillade gödkalvschnitzel med tomatsalsa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 gödkalvschnitzlar a 180 g, lätt utbankade
  • salt och peppar

Salsa

  • 2 grovhackade charlottenlökar
  • 1 bit finstrimlad purjolök, cirka 5 centimeter av det ljusgröna
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron + cirka 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 liten bunt strimlad basilika
  • 2 msk grovriven parmesan
  • salt och peppar
  • en nypa socker

Så här gör du

  1. Börja med tomatsalsan. Fräs all lök i oljan tills den blir genomskinlig. Häll i körsbärstomaterna och salta och peppra. Tillsätt en nypa socker och det rivna citronskalet. Vänd ner den strimlade basilikan.
  2. Grilla kalvschnitzlarna, pensla gärna grillgallret eller grillpannan med lite olivolja före. Lägg sen upp schnitzlarna på en tallrik, lägg på salsan, strö över parmesan och garnera med citronklyftor och basilikablad.