Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 burkar kokta kikärtor à 400 g
- 2 dl grillad paprika, hemlagad eller köpt på burk
- 1 msk harissa
- 1 tsk spiskummin
- 5 dl kokande vatten
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 3 msk hackad persilja
Till servering
- 4 pocherade ägg
- rostat vitt bröd
Så här gör du
- Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 3 minuter. Blanda i paprika i bitar, harissa och spiskummin och fräs ca 1 minut.
- Blanda i vattnet, koka upp och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
- Smaka av med citronsaft.
- Toppa med persiljan. Servera grytan varm med ägg och bröd.
1 kommentar om "Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien"

Du kanske även gillar
lulusalum
Blev tyvärr otroligt smaklöst även fast jag tillsatte mer vitlök, salt & peppar, harissa, citronsaft, spiskummin och även en buljongtärning.