Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar kokta kikärtor à 400 g
  • 2 dl grillad paprika, hemlagad eller köpt på burk
  • 1 msk harissa
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 msk hackad persilja

Till servering

  • 4 pocherade ägg
  • rostat vitt bröd

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 3 minuter. Blanda i paprika i bitar, harissa och spiskummin och fräs ca 1 minut.
  2. Blanda i vattnet, koka upp och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  3. Smaka av med citronsaft.
  4. Toppa med persiljan. Servera grytan varm med ägg och bröd.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.