Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar kokta kikärtor à 400 g
  • 2 dl grillad paprika, hemlagad eller köpt på burk
  • 1 msk harissa
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 msk hackad persilja

Till servering

  • 4 pocherade ägg
  • rostat vitt bröd

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 3 minuter. Blanda i paprika i bitar, harissa och spiskummin och fräs ca 1 minut.
  2. Blanda i vattnet, koka upp och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  3. Smaka av med citronsaft.
  4. Toppa med persiljan. Servera grytan varm med ägg och bröd.
1 kommentar om "Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien"
  • lulusalum
    lulusalum

    Blev tyvärr otroligt smaklöst även fast jag tillsatte mer vitlök, salt & peppar, harissa, citronsaft, spiskummin och även en buljongtärning.