Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-semlor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

4 stora bullar

Bullar

  • 50 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor
  • 1/2 krm stevia
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl kokosnötsmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma

Mandelmassa

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor
  • 1/2 krm stevia
  • 1-2 msk vispgrädde

Garnering

  • vispad grädde
  • sötrix-flor

Så här gör du

  1. Bullar: Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
  2. Fukta handflatorna med kallt vatten och rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
  3. Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
  4. Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite sötrix-flor.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.