Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-semlor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

4 stora bullar

Bullar

  • 50 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor
  • 1/2 krm stevia
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl kokosnötsmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma

Mandelmassa

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor
  • 1/2 krm stevia
  • 1-2 msk vispgrädde

Garnering

  • vispad grädde
  • sötrix-flor

Så här gör du

  1. Bullar: Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
  2. Fukta handflatorna med kallt vatten och rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
  3. Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
  4. Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite sötrix-flor.