Lchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarella

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 SMÅ PIZZOR
Semitorkade tomater
- 12 cocktailtomater
- 2 msk olivolja
- 5 kvistar timjan
- flingsalt
Pizzabotten
- 4 1 ⁄2 dl riven blomkål
- 3 1 ⁄2 dl riven ost, t ex mozzarella
- 1 ägg
- 2 krm salt
- 2 krm malen svartpeppar
Fyllning
- 2 dl osötad tomatsås
- 1 mozzarella
- 1 ⁄2 dl finriven parmesanost
- 8 parmaskinka
- 1 dl oliver
- färska basilikablad
- svartpeppar
Så här gör du
- Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 160 grader.
- Lägg cocktailtomaterna på en plåt. Dela några på mitten och droppa över oljan och strö över timjan.
- Tillaga tomaterna mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter. Strö över flingsalt.
- Blomkålspizza: Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzor på bakplåtspappret.
- Grädda pizzabottnarna mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter.
- Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan. Strö över parmesanost.
- Grädda ytterligare cirka 8–10 minuter.
- Ta ut pizzorna ur ugnen. Lägg på parmaskinka, oliver, de semitorkade tomaterna, basilikablad och svartpeppar.

Du kanske även gillar
Populära recept