Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-pasta med tomatsås och korv

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF-pasta är mer mättande än vanlig pasta, så portionerna blir automatiskt mindre.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 125 g Philadelphiaost eller annan färskost
  • 1/1 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 gul lök
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tetra krossade tomater, eller två burkar
  • salt och peppar
  • 300 g kryddig korv, till exempel chorizo
  • rucolasallad
  • svarta oliver
  • olivolja och vinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.
  3. Grädda med pappret på i mitten av ugnen i ca 10 min. Dra av det översta papperet och skär i strimlor. Man kan till exempel rulla ihop pastan och skära rakt över som en rulltårta.
  4. Hacka löken och fräs den i fett tillsammans med pressad eller riven vitlök.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar och mixa den eventuellt slät.
  6. Skär korven i skivor och stek i fett.
  7. Lägg pastan i såsen och rör runt. Servera pastan med den stekta korven, rucolasallad och svarta oliver. Ta gärna även olivolja och vinäger på salladen.