Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-kyckling i ugn med svamp & oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkel vårlik bjudrätt med härliga Medelhavssmaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 rödlök
  • 200 g minichampinjoner
  • 2 dl svarta oliver
  • 3 dl vitt vin
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl blandade örter
  • salt och peppar
  • 300 g blomkål
  • 1 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 1 ⁄2 tsk malen spiskummin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stycka kycklingen och lägg delarna i en ugnsfast form. Innersta skrovet kan du koka buljong av.
  3. Skär rödlöken i klyftor och fördela den i formen tillsammans med oliverna och minichampinjonerna.
  4. Häll över vitt vin och olivolja. Strö över örter och salta och peppra.
  5. Låt stå i ugnen i 30-40 minuter beroende på storleken på bitarna. Kolla innertemperaturen, den ska vara cirka 70 grader.
  6. Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Mixa tillsammans med majonnäs och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.