Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-kyckling i ugn med svamp & oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkel vårlik bjudrätt med härliga Medelhavssmaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 1 rödlök
  • 200 g minichampinjoner
  • 2 dl svarta oliver
  • 3 dl vitt vin
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl blandade örter (t ex färsk basilika och timjan)
  • salt och peppar
  • 300 g blomkål
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk malen spiskummin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stycka kycklingen och lägg delarna i en ugnsfast form. Innersta skrovet kan du koka buljong av.
  3. Skär rödlöken i klyftor och fördela den i formen tillsammans med oliverna och minichampinjonerna.
  4. Häll över vitt vin och olivolja. Strö över örter och salta och peppra.
  5. Låt stå i ugnen i 30-40 minuter beroende på storleken på bitarna. Kolla innertemperaturen, den ska vara cirka 70 grader.
  6. Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Mixa tillsammans med majonnäs och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
2 kommentarer om "Lchf-kyckling i ugn med svamp & oliver"
  • Fredrik Norsted
    Fredrik Norsted

    För oss amatörkockar hade det varit skönt att veta vilka kryddor man skall ha en hel deciliter av. Det finns ju en del menar jag. Dragon och Basilika frusen blev det för oss.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Fredrik Norsted

      Hej,
      Tack för din kommentar. Receptmakaren vill här ge utrymme för olika smakpreferenser. Det låter gott med dragon och basilika som ni använde. Ett annat alternativ är att ha i timjan, eller varför inte lite järnrik persilja. Vi har nu förtydligat receptet med några exempel på örter man kan använda.