Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-burgare på lamm, med tomatbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 3/4 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kräm av soltorkade tomater
  • 600 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk basilika, finhackad
  • 1 msk dragon, finhackad
  • salt och peppar
  • 2 avokado
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime, saften
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 1 liten rödlök
  • sallad
  • färska örter, till exempel dragon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl, salt, bakpulver och tomatkräm i en bunke.
  3. Låt svälla 10 minuter. Forma till 4 platta bröd och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.
  4. Blanda färsen med riven vitlök, majonnäs, hackad basilika och dragon, salt och peppar.
  5. Grilla på utegrill eller i grillpanna.
  6. Mosa avokadorna och blanda med crème fraiche, pressad lime, basilika, salt och peppar. Strimla rödlöken fint.
  7. Montera burgarna med bröd, sallad, burgare, sås, rödlök och lite färska örter.