Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LCHF-anpassad janssons frestelse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 300 g kålrabbi
  • 200 g kålrot
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovis á 125 gram
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g Philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 1 dl mandelmjöl
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala kålroten och skär i skivor. Koka i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt.
  3. Blanda spadet från en ansjovisburk med vispgrädde, crème fraiche och Philadelphiaost. Salta och peppra.
  4. Skiva löken och stek den mjuk men utan att den tar färg i smör eller kokosfett.
  5. Strimla kålrabbin och varva kålrot, kålrabbi, lök och ansjovis i en smord gratängform.
  6. Häll över gräddblandningen, strö över mandelmjölet och hyvla över smöret. Grädda i 50-60 minuter eller tills frestelsen är mjuk.