Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxtartar – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 108 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g utskuren laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gräslök, knippe
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 4 ansjovisfiléer, små

Så här gör du

  1. Tärna laxen i riktigt små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda lax, rödlök och gräslök.
  3. Dela ansjovisfiléerna på längden. Ta hälften av bitarna och hacka smått. Blanda hacket med laxen. Smaka av med Dijonsenap, salt och svartpeppar och runda av med lite olivolja.
  4. Arrangera efter tycke och smak antingen i ett favoritglas eller varför inte på en vacker sked. Toppa med de resterande ansjovishalvorna. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.