Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsushi lchf

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 noriblad
  • 1 1/2 mogen avokado
  • ⅓ morot
  • ⅓ gurka
  • 50 g Philadelphiaost
  • 2 msk majonnäs
  • wasabi
  • 1/2-1 dl sesamfrön
  • hackad gräslök
  • 1 kokt ägg
  • glutenfri soja

Så här gör du

  1. Skala morot och gurka och skär i mycket tunna, fem centimeter långa stavar. Tärna en halv avokado.
  2. Blanda majonnäs, Philadelphiaost samt önskad mängd wasabi till en krämig blandning. Smaka av för att få rätt styrka.
  3. Bred ut plastfolie på en stor skärbräda och varva laxen så att kanterna överlappar varandra och bildar en laxbotten i samma storlek som noribladet. Bred ut ett rikligt lager av Philadelphiaröran på laxen och lägg noribladet ovanpå. Lägg på stavar av gurka, morot och en bit avokado och rulla försiktigt ihop laxen till en lång rulle. Plastfolien gör det både lättare att rulla och får rullen att hålla ihop bättre.
  4. När rullen är klar, skär önskad storlek på sushibitarna, tag försiktigt av plastfolien och rulla försiktigt bitarna i sesamfrön.
  5. Servera med glutenfri soja blandat med wasabi, en halv avokado och ett halvt kokt ägg (här med lite chiliaioli och strimlor av noriblad) per portion. Strö över lite hackad färsk gräslök.
2 kommentarer om "Laxsushi lchf"