Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxspett med 
rödbets- 
och fetasallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 8 träspett

  • 100 g ruccolasallad

  • 4 kokta rödbetor

  • 1 msk balsamico

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk flytande honung

  • salt och svartpeppar

  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 
50 g fetaost

  • 100 g kapris

  • 700 g laxfilé

  • salt och pepparmix

  • 1 msk smör

Så här gör du

  1. 
Lägg spetten i blöt.

  2. Gör först salladen genom att lägga rucolasallad på ett fat. Skiva röd­betorna i tärningar och lägg i en skål. Häll på balsamico, olja och honung. Strö på salt, peppar och timjan. Fördela rödbetorna över rucolasalladen. Skär fetaosten i tärningar och lägg över. Dekorera med kapris och lite timjankvistar.

  3. Skär fisken i långa bitar. Strö på salt och pepparmix. Trä igenom ett spett i varje fiskbit. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn spetten runtom i cirka 10 minuter. Servera med rödbetssalladen.