Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsoppa med kokos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Enkelt och snabblagat med inspiration från Thailand.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 2 st citrongräs, stjälkar
  • 6 st limeblad
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st kokosmjölk, burkar
  • 8 dl vatten
  • 1 st hönsbuljong, tärning
  • 2 tsk grön currypasta
  • 3 msk ingefära eller galangal, riven
  • 250 g gröna ärter
  • 0,5 dl fisksås
  • 4 msk pressad lime
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 0,5 dl thaibasilika, hackad

Så här gör du

  1. Skär laxen i tärningar. Banka på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv och skär det i mindre bitar. Strimla limebladen tunt. Klyv chilifrukten på längden, skrapa bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
  2. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong, currypasta, limeblad, chili, galangal och citrongräs i en gryta.
  3. Lägg i lax och ärter och koka sakta 4 minuter under lock.
  4. Ta kastrullen från värmen. Blanda i fisksås, limesaft, koriander och thaibasilika.