Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsashimi med syrlig dressing och rostad grönkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g Salmalax
  • 2 st lime (juice och zest)
  • 2 msk kikkoman soya
  • 3 msk sesamolja
  • 5 msk majs-, raps eller olivolja
  • 1 st tumme ingefära
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 1/2 st röd chili
  • 1/2 st gurka
  • 6 st rädisa
  • 1/2 dl Färsk riven pepparrot
  • 1 grönkål
  • 1 koriander
  • 50 g forellrom

Så här gör du

  1. Riv bitar av grönkålen från stammen och lägg på en plåt. Häll på olivolja och salt och blanda runt. Kör i ugn på 120 grader i 10 min eller tills de är krispiga
  2. Blanda, lime, limezest, soya, olja, sesamolja, riven ingefära, riven vitlök och finhackad chili i en skål. rör runt så allt blandas. Låt stå lite innan dressingen hälls ut på ett serveringsfat
  3. Skär upp salmalaxen och lägg i dressingen på serveringsfatet
  4. Skala, gröp ur och tärna gurka, hyvla rädisa och riv pepparrot
  5. Lägg upp allt snyggt på fatet och toppa med forellro och koriander. Servera med små risbollar av sushiris