Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsashimi med gurksallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 100 gram riktigt fin färsk laxfile, exempelvis Salmalax
  • cirka 1 msk teriyakisås
  • Santa Marias wasabi- och sesamkrydda
  • 1/2 gurka

Till dressingen

  • 1/2 tsk farinsocker
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk färsk hackade myntablad
  • 2 msk färsk hackade korianderblad, plus extra till garnering

Så här gör du

  1. Skala gurkan och skär den i tunna skivor.
  2. Vispa alla ingredienser i en stor skål. Lägg gurkan i dressingen och rör om försiktigt. Låt dra en stund.
  3. Skär laxen i små munsbitar. Droppa lite teryakisås på varje bit och strö över wasabikryddan.
  4. Lägg över gurkan på en tallrik och arrangera laxbitarna vid sidan. Ät gärna med pinnar.