Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsashimi med fänkålsslaw

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 200 g Salmalax
  • 1/2 fänkål
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk majonnäs
  • wasabipasta
  • furikake

Så här gör du

  1. Riv fänkål fint på en mandolin.
  2. Blanda risvinäger med socker. Lägg i fänkålen och låt stå i minst 30 minuter.
  3. Krama fänkålen fri från vätskan och blanda med 1 msk majonnäs. Finhacka lite av "dillen" från fänkålen och blanda ner med fänkålen. Smaksätt med wasabipasta efter tycke och smak.
  4. Skiva laxen tunt och fördela på tallriken. Strö över furikake. Toppa med fänkålen. Smaklig måltid.