Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsallad med örtsås & rostat bovete

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g laxfilé

Sallad

  • 2 dl svart quinoa
  • 4 ägg kokta
  • 2 romansallad, grovt hackad
  • 2 tomater, grovt delade
  • 50 g bovete

Örtkräm

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • 1 kruka gräslök, finhackad

tillbehör

  • Kallpressad rapsolja, citron, dill, avokado

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°c
  2. Olja in och salta laxen och baka i ugn i cirka 20 minuters, eller till en innertemp på 40°c till 56°c beroende på preferenser. Ta ut och låt svalna något.
  3. Koka quinoan i saltat vatten enligt förpackning.
  4. Koka äggen, ca 6 min.
  5. Blanda örtkrämen, smaka av med salt och möjligen en nypa socker.
  6. Rosta bovetet i en het panna tills de får färg.
  7. Hacka och dela de övriga ingredienserna till salladen.
  8. Blanda sedan ihop allt och njut av en fräsch och enkel sallad!