Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxrullar med sojadipp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

12 rullar
  • 300 g färskost
  • 1 tsk wasabi (eller 1 msk riven pepparrot)
  • 1/2 gurka
  • 8 skivor kallrökt eller gravad lax, cirka 300 g
  • 2 noriark
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Vispa ihop färskost och wasabi, smaka av. Dela gurkan på längden och skär den i smala långa stavar.
  2. Lägg ut en stor bit plastfolie på en skärbräda. Lägg ut hälften av laxskivorna omlott till en rektangel på folien. Bred på hälften av osten i ett jämt lager på laxskivorna. Lägg på 1 noriark. Lägg på hälften av gurkan i en rad längst ner på rektangeln. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfolien, på samma sätt som man gör en rulltårta. Gör ytter­ligare en laxrulle med resten av ingredienserna.
  3. Plasta in och förvara laxrullarna kallt. Lägg dem i frysen i cirka 30 minuter inför serveringen, de blir då lättare att skära upp i skivor.
  4. Skär varje rulle i 6 skivor, toppa dem med finhackad gräslök.
  5. Servera med den japanska sojan blandad med sesamolja och sesamfrön.