Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpudding med pepparrotscrème

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 800 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 400 g gravad lax
  • 2 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk skånsk grov senap
  • 4 dl standardmjölk, 3%
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • smör till formen

Picklad rödlök 4 portioner

  • 1 rödlök
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 msk flytande honung

Pepparrotscrème 4 portioner

  • 100 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 3 msk hackad gräslök

Till servering

  • hackad dill
  • skirat smör
  • picklad rödlök
  • pepparrotscrème
  • kokta ärter

Så här gör du

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Skala och skär den i skivor.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken tunt. Skär laxen i strimlor.
  3. Varva potatis, lök, lax och dill i en smord ugnsfast form. Det översta och understa lagret ska vara potatis.
  4. Vispa ihop ägg, senap, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
  6. Picklad rödlök: Skala, dela och skiva löken tunt. Rör ihop citronsaft och honung. Vänd ner löken. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre. Rör om ett par gånger under tiden.
  7. Pepparrotscrème: Rör ihop ost, crème fraiche, pepparrot och gräslök.
  8. Till servering: Strö över hackad dill. Servera med skirat smör, picklad rödlök, pepparrotscrème och kokta ärter.