Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpaté med pepparrot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 kg färsk laxfilé
  • 3 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • 3 dl vispgrädde
  • smör till formen

Så här gör du

  1. Börja med att smörja en brödform 1,5 liter, med smör och lägg i ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
  2. Skär 300gram av laxen i tunna skivor och lägg åt sidan. Skär resten av laxen i små bitar och lägg i en bunke eller matberedare
  3. Knäck ett av äggen åt gången och mixa ihop i stavmixer eller matberedare. Tillsätt salt, pepparrot, dill och grädde lite åt gången.
  4. Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med häften av laxskivorna. Ha på ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av laxskivorna. Bred ut resten av färsen. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp 30min
  5. Grädda i nedre delen av ugnen under folien på 150grader i 1 timme. Låt svala helt och låt stå under natten i kylskåp.