Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpaté

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lax
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör eller olja till formen
  • 1 knippa rädisor
  • 70 g salladsblad
  • 120 g räkor
  • några dillkvistar
  • 80 g laxrom

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ in en stor form med vatten i mitten av ugnen.
  2. Mixa laxen och blanda med ägg, grädde, dill, dijonsenap, kajennpeppar och salt till en jämn smet.
  3. Smörj en form och häll i smeten. Grädda i 50 minuter.
  4. Låt patén svalna och sedan stå i kylen ett par timmar eller över natten.
  5. Lägg upp patén på ett fat och dekorera med rädisor, salladsblad, räkor, dillkvistar och laxrom.