Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpasta med dill och pepparrot

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Krämigt och krispigt på samma gång! Laxpasta är en verkligen en bra och lyxig vardagsrätt som är lätt att älska. Går snabbt att röra ihop och smakerna är underbara.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 400 g pasta, till exempel gnocci
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl hackad dill
  • 300 g laxfilé
  • 70 g sallad, gärna olika sorter

Så här gör du

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skär gurkan och rädisorna i tärningar.
  2. Sjud upp crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill och pepparrot i en panna. Skär laxen i kuber och lägg ner den i såsen tillsammans med gurka och rädisor. Låt puttra några minuter tills du känner att laxen är färdig.
  3. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av. Rör ner den ännu ljumma pastan i såsen. Riv salladen i bitar och blanda ner den. Dekorera med dill och servera direkt.