Logga in här

Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 254 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar skinn- och benfri lax, cirka 500 g
  • 1 purjolök
  • cirka 150 g kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 1/2 msk vilt- och kantarellfond
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/2 tsk nystötta enbär
  • 1-2 msk lingon

Så här gör du

  1. Skär laxen i bitar, cirka 2x2 cm. Bryn bitarna i smör i en panna cirka 2 minuter. Lägg laxen på ett fat. Ansa, skölj och skiva purjolöken och stek den tillsammans med kantarellerna tills de blir gyllene.
  2. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, soja, balsamvinäger, gelé, fond och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt alltsammans koka cirka 3-4 minuter. Strö över lingon.
  3. Servera med ris eller potatis.