Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

JENNY GRIMSGÅRD
Ingredienser
4 portioner
- 4 bitar skinn- och benfri lax, cirka 500 g
- 1 purjolök
- cirka 150 g kantareller
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk vetemjöl
- 1 tsk kinesisk soja
- 1/2 tsk balsamvinäger
- 1 tsk svartvinbärsgelé
- 1 1/2 msk vilt- och kantarellfond
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 1/2 tsk nystötta enbär
- 1-2 msk lingon
Så här gör du
- Skär laxen i bitar, cirka 2x2 cm. Bryn bitarna i smör i en panna cirka 2 minuter. Lägg laxen på ett fat. Ansa, skölj och skiva purjolöken och stek den tillsammans med kantarellerna tills de blir gyllene.
- Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, soja, balsamvinäger, gelé, fond och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt alltsammans koka cirka 3-4 minuter. Strö över lingon.
- Servera med ris eller potatis.
6 kommentarer om "Laxpanna med kantareller, enbär och lingon"

Du kanske även gillar
Populära recept
Anna-Maria Nilsson
Blir ännu godare om laxen byts ut mot kycklingfilé!
Mitt Kök
Vilket bra tips! Det ska vi testa. Tack.
Manoochehr Narimani
Blir ännu godare om laxen byts ut mot viltkött !
Mitt Kök
Tack för ett bra tips! /Stina, webbredaktör Mittkök.se
ChristinaL
Men vad gör man med purjolöken?
Mitt Kök
Hej Christina och stort tack för att du uppmärksammade oss på detta. Purjolöken ska stekas tillsammans med kantarellerna och är nu med i beskrivningen i receptet.
Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen