Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpaj på smördeg – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 54 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning utkavlad färsk smördeg

Fyllning

  • 1 stor purjolök
  • 75 g spenat
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • 150 g riven gratängost
  • flingsalt, peppar
  • 300 g grytbitar av lax
  • färska örter till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg pajdegen i en pajform, ca 22 cm i diametern, vik in överflödiga degkanter och tryck till.
  3. Ansa, snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Hacka spenaten grovt.
  4. Koka upp 2 ½ dl av grädden i en kastrull. Lägg i purjon och koka 3 minuter. Tillsätt spenaten och koka ca 3 minuter. Ta kastrullav värmen. Blanda i resten av grädden. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i osten. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och lägg laxen i fyllningen. Sätt formen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg.
  5. Garnera pajen med flingsalt, nymalen svartpeppar och örter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

3 kommentarer om "Laxpaj på smördeg – enkelt recept"
  • hgaa
    hgaa

    Ska inte pajskalet förgräddas? Risk för att färsk lax vattnas?
    Någon som har svar?