Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxlasagne med spenat och ostsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 lasagneplattor

Laxfyllning:

  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 350 g färsk spenat
  • 350 g kallrökt lax i bit
  • ½ dl hackad dill
  • salt, peppar

Ostsås:

  • 1 liter mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl riven lagrad ost
  • salt, peppar

Till garnering:

  • färsk spenat
  • 50 g tärnad kallrökt lax
  • dill och ev skivade polkabetor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smöra en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.
  6. Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.