Laxlasagne med spenat och ostsås

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 6 lasagneplattor
Laxfyllning:
- 1 purjolök
- 2 msk smör
- 350 g färsk spenat
- 350 g kallrökt lax i bit
- ½ dl hackad dill
- salt, peppar
Ostsås:
- 1 liter mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl riven lagrad ost
- salt, peppar
Till garnering:
- färsk spenat
- 50 g tärnad kallrökt lax
- dill och ev skivade polkabetor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.
- Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.
- Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.

Du kanske även gillar
Populära recept