Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxlasagne med citron och spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Laxlasagne är en mycket lättlagad vardagsrätt. Laxfilé, spenat, tomatsås och finrivet citronskal smakar mycket gott i denna snabbgjorda lasagne. Pröva!

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fryst bladspenat
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • salt och peppar
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl finriven färsk parmesanost
  • finrivet skal från 1 citron
  • 500 g laxfilé
  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 400 g köpt tomatsås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

Garnering

  • finrivet citronskal
  • finriven färsk parmesanost

Så här gör du

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter. Låt spenaten kallna.
  2. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten. Rör.
  3. Skär laxen i tärningar. Skär lasagneplattan i 7 centimeter breda bitar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.
  4. Grädda lasagnen i ugn, 225 grader, i cirka 25 minuter. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.