Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxgryta med saffran & bönor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 300 g tomater
  • olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond från flaska
  • flingsalt
  • tabasco
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 100 g färsk babyspenat

Så här gör du

  1. Skär laxen i kuber. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken, strimla sellerin, grovhacka tomaterna.
  2. Fräs purjolök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytter­ligare några minuter.
  3. Tillsätt vin, grädde, vatten och fond. Koka såsen under lock 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönor, spenat och fisk i såsen. Sjud sakta under lock 4 minuter.