Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxgryta med nudlar och grön curry


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • 400-500 g laxfilé

  • 1-2 vitlöksklyftor

  • olja till stekning

  • 2 msk riven färsk ingefära

  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 
8-10 färska champinjoner, delade

  • 2 stora morötter, i bitar

  • 1 gul paprika, i bitar

  • 1 burk kokosmjölk 400 ml

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 lime, saften av
risnudlar (till 4-6 personer)

  • 1-2 tsk grön currypasta (mer eller mindre beroende på hur starkt man gillar det)

  • 1 färsk koriander


Så här gör du

  1. Finhacka vitlöken och fräs i en het panna, gärna wook.

  2. Lägg i strimlad lök, delade champinjoner och morötter och paprika i fina bitar.

  3. Blanda ner riven ingefära och häll över kokosmjölken.

  4. Smula i buljongtärningen och pressa ner saften från limen.

  5. Låt allt koka upp och puttra lite lätt tillsammans i sju minuter

  6. Skär under tiden laxen i lagom stora bitar och lägg ner i pannan.

  7. Låt allt sjuda tillsammans i ytterligare fem minuter.

  8. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och lägg dem nykokta och väl avrunna i laxgrytan. Blanda runt med currypastan.

  9. Servera med rikligt med färska korianderblad.