Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxfjäril med grillade ­grönsaker


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 100 g smör, rumsvarmt

  • en knippa färsk dill

  • flingsalt

  • 4 laxfjärilar
  • 
olja att pensla med

  • salt och peppar

  • 2 knippor färsk sparris

  • 2-3 röda paprikor

  • 1 ask cocktailtomater

  • 2 citroner

  • 1 färsk gul lök


Så här gör du

  1. Lägg smöret i en skål och klipp över rikligt med dill. Tillsätt lite flingsalt och mosa ihop med en gaffel. Rulla smöret till kulor eller en korv och lägg i kylen medan du gör det andra.
  2. 
Pensla laxen med olja och salta och peppra.

  3. Skär av det nedersta på sparrisarna och koka dem lätt.

  4. Dela paprikorna i fjärdedelar och pensla dem med olja. Pensla även cocktailtomaterna. Dela citronerna och lökarna.

  5. Grilla laxen på utegrill eller i grillpanna och grönsakerna på grillen eller i ugn.

  6. Servera med dillsmöret.