Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxfilé med blomkåls- och broccolimos


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Det vanliga är att använda crème fraiche eller vispgrädde till kålmos, men att använda majonnäs i stället är bra för den som försöker minska på mjölkprodukterna. Båda varianterna ger ett lent och gott mos.

Ingredienser

1 portion
  • 
1 blomkålshuvud

  • 1 stånd broccoli

  • 1 dl majonnäs
  • 
salt och peppar

  • saft av citron

  • 4 laxfiléer

  • smör eller kokosfett att steka i

  • 300 g små fina gröna ärtor

  • 3 msk olivolja


Så här gör du

  1. Dela blomkålen och broccolin och koka dem tills de blir mjuka. Häll av vattnet och mixa kålen tillsammans med majonnäs. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  2. Salta och peppra laxfiléerna lite lätt och stek dem i smör eller kokosolja.

  3. Koka upp vatten och häll över de gröna ärtorna. Häll sedan av vattnet och häll på lite ­olivolja. Salta och peppra.

  4. Servera laxen med moset och de gröna ärtorna.