Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxcheesecake

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 61 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g kavring
  • 50 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 kruka gräslök
  • 500 g kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Garnering

  • gräslök
  • rödlök
  • löjrom eller stenbitsrom

Så här gör du

  1. Mixa kavringen. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Tryck ut kavringsblandningen i botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
  3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka fem minuter.
  4. Blanda kvarg, crème fraiche, finhackad lax, klippt gräslök, vitlök och peppar i en bunke.
  5. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  6. Bred över rommen och garnera med gräslök och/eller finhackad rödlök vid servering.