Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxceviche, blodapelsin & avokado

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé (fryst)
  • 3 limefrukter, saften
  • 1 blodapelsin, saften
  • 1/2 tsk salt
  • 1 jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blodapelsin
  • 2 avokado
  • 1 näve färsk koriander
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Skär fisken i små bitar medan den fortfarande är halvtinad.
  2. Blanda saften av lime och blodapelsin med strimlad chili, hackad vitlök och salt. Lägg i en påse med laxen, knyt ihop och låt dra i minst sex timmar (riktigt tunna skivor lax blir färdiga på mindre än en timme, de ska ha vitnat).
  3. Filéa blodapelsinen (se texten nedan) och halvera och skiva avokadon.
  4. Arrangera lax, avokado, blodapelsin och färsk koriander på små tallrikar
  5. Blanda olivoljan med 1 matsked av marinaden. Ringla över tallrikarna och avsluta med lite svartpeppar.