Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxcarpaccio

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g lax som varit frusen
  • Dressing:
  • saften av 1 citron
  • 1 dl god olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Salladen:
  • 1 hel skalad gurka skivad i halvmånar
  • 2 skivade avokador
  • 2 tunt skivade sommarlökar med blast
  • 1 litet huvud blomkål i små buketter
  • 10 cocktailtomater
  • 1 morot skivad i långa strimlor med potatisskalaren
  • 1/2 knippe grovt hackad bladpersilja
  • saften av 1/2 citron
  • salt

Så här gör du

  1. Se till att laxen är till hälften tinad. Det är då absolut enklast att skära tunna skivor. Lägg ut skivorna på fyra tallrikar. Fördela först citronsaften över skivorna och låt stå medan du gör i ordning salladen.
  2. Blanda alla salladsingredienser i en skål. Pressa över citron och salta.
  3. Ringla olja över laxen, salta och dra några rejäla tag med pepparkvarnen till sist.
  4. Obs! I alla sammanhang när färsk fisk ska användas rå bör den ha varit fryst minst två dygn annan den tillreds.